Az első Electronic Beats Fesztivál tizenkét évvel ezelőtt valósult meg Budapesten, azóta az őszi house és techno klubszezon egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát - írták a szervezők.

A tájékoztatás szerint az idei fesztivál húzóneve a berlini technotemplomként emlegetett Berghain vezér-rezidense, Ben Klock. A dj-ről azt tartják, képes belopni szettjeibe művésziességet, sőt érzelmeket, amiket nem feltétlenül kapcsolnak ahhoz a kemény vonalhoz, amit képvisel. Ame és Dixon együtt alapították a rangossá vált Innervisions lemezkiadót, amelynek filozófiája szettjeiken is visszatükröződik: a funkcionális tánczenék tengeréből felhozni valami emelkedettebbet, ami nem fél a trance-ben gyökerező érzelmes melódiafolyamoktól sem.

A női frontot erősíti a müncheni tINI, akinek mindössze néhány év kellett ahhoz, hogy az első szárnypróbálgatásoktól eljusson Loco Dice kiadójának ernyője, a Desolat alá. A dj komoly elismeréseket gyűjtött be magának Ibizán, a londoni Fuse bulijain, az olasz Cocoricón, és volt Marco Carola turnépartnere is.

Fellép Ben UFO, a Hessle Audio kiadó társalapítója is, aki azon kevesek egyike, aki kizárólag a a dj-zésével csinált magának nevet a szakmában: a Rinse FM rezidens dj-je volt, és eleget tett a Fabriclive-, a Resident Advisor vagy az Essential Mix-felkérésnek is.

A Floating Points néven alkotó Sam Shepherd az elektronika és a dzsessz házasításának szakembereként vonult be az elektronikus zene köztudatába, és 2016-ban már sikeresen fellépett az Electronic Beats Festivalon. A pultba állnak a rendezvényen a műfaj ismert stuttgarti képviselői, SHDW & Obscure Shape is.

Szintén zenél a Duna partján a hazai elektronika kiemelkedő csapata, a Zagar, amely idén új albummal érkezik, amelyen a hírek szerint afrikai és arab ütőhangszerek is szerepelni fognak.

A Telekom Electronic Beats Festival fontos célkitűzése, hogy a dj-orientált estéken túl az elektronikus tánczenéhez ezer szállal fonódó határterületeket is bemutassa. Így jön létre a fesztivál szombati napján a Lifestyle Market a Lakásvásárral közös szervezésben, illetve inspiratív zenei workshopokon és előadásokon is részt lehet venni.

(Forrás:itelekomesit.hu, mti/Fotó:mti, pixabay, pinterest, youtube)